torstai 31. maaliskuuta 2011

VIIKONLOPPU!

Meillä alkaa tänään viikonloppu. T pitää huomenna pekkas-vapaan, joten päätin tehdä illaksi jotain hyvää ruokaa. Siivosin kämpän, ostin tuoreet kukat ja vaihdoin lakanat. Kyl nyt kelpaa..





Harmiteltiin vaan T:n kanssa eilen, kun ei ole varaa suunnitella edes mitään pientä reissua lasten kanssa. Lapset höpöttää ihan joka päivä, et lähdetään hotelliin, lentokoneeseen tai ees hoploppiin. Matkakuumeesta kärsii koko perhe!

Lakkasin myös kynnet uuteen uskoon....











Bongasin pastanjauhantaa-blogista varteen otettavan reseptin, jota aattelin kokeilla testi mielessä

Yueh Tung Chilikana

2-3 kananrintaa
0,5-0,75 dl kiinalaista soijakastiketta
vehnäjauhoja

1,5 dl öljyä

12 kuivattua kokonaista (cayenne) chiliä
2 sipulia silputtuna
reilusti tuoretta inkivääriä hienoksi silputtuna
4 valkosipulin kynttä murskattuna
6 vihreää tuorechiliä pilkottuna (vapaaehtoinen)
5 kevätsipulia silputtuna (vapaaehtoinen)

2 rkl vettä
2 rkl Shaoxing riisiviiniä / kuivaa sherryä
1 rkl hoi sin kastiketta
2 rkl tummaa soijakastiketta
1 tl sokeria
2 tl maissitärkkelystä

Leikkele kananrinnat sopiviksi suupaloiksi, laita kulhoon ja peitä soijalla. Laita kulho noin tunniksi jääkaappiin.
Pyörittele kananpalat jauhoissa. Lämmitä öljy wokissa/kasarissa. Kun öljy on kuumaa, paista kananpalat pienissä erissä kunnes ne ovat kauniin värisiä ja pinnaltaan rapeita. Laita paistetut kananpalat syrjään.
Alenna lämpöä keskilämmölle ja heitä wokkiin kuivatut chilit ja paista kunnes ne ovat tummanruskeita. Lisää sipulit ja paista kunnes ne ovat ruskeita ja karamellisoituneita. Lisää inkivääri ja valkosipuli joukkoon ja paista vielä hetki. Jos käytät, lisää vihreät chilit ja vihersipuli. Anna niiden juuri lämmetä.
Sekoita keskenään vesi, viini, sokeri, hoisin, soija ja maissitärkkelys ja kaada sekoitus wokkiin. Poista wokki lämmöltä ja sekoita kunnes kastike saostuu. Sekoita kananpalat kastikeseokseen.
Tarjoile riisin ja wokkivihannesten kera.








VOIH!! Kyllä on mun suun mukaista ruokaa!! NAM!!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti