perjantai 11. maaliskuuta 2011

ÄIDIN PIENET LEIPURIT

Päätettiin siis leipoa. Ensin laitettiin asiaan kuuluvat esiliinat päälle. Lapset oli innoissaan.
Reseptiksi valittiin....

Kaura-suklaapiparit (n. 14 kpl)

n. 80 g tummaa suklaata
2 dl vehnäjauhoja
1 ½ dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
100 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna

Leikkaa suklaa karkeaksi rouheeksi. Sekoita jauhojen joukkoon kaurahiutaleet, leivinjauhe ja rouhittu suklaa. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon muna. Kaada jauhot taikinaan ja sekoita. Nosta taikina nokareiksi pellille ja kypsennä piparit uunin yläosassa 200 asteessa noin 10-15 min.


kaurahiutaleet jauhojen sekaan näin taitavasti

kaurat, jauhot ja suklaarouhe sekaisin


tätä piti tietenkin maistaa ;)

Aino sai tehtäväkseen vatkata voin ja sokerin

Välillä meinas mennä sormet sekaan


Eela halus mukaan katsomaan

Siinä meni kuivat aineet sekaan

jauhoisilla käsillä taputeltiin ihania kakkaroita

Aino osas tehdä tosi upeita

Elmeri myös
Paras hetki, kun pääsi taikinan makuun

Valmihiit piparit

ruoan jälkeen päästiin herkuttelemaan





Mun oli pakko tehdä itselle uusi satsi mantelileipäsiä, koska uuni oli jo valmiiksi kuuma.... Nää on ihan mielettömän hyviä!!!!

MANTELILEIPÄ

neljä annosta

2 kpl kananmunaa
2 rkl rahkaa tai turkkilaistayogurttia
2 tl psyllium- jauhetta (löytyy jauhohyllystä)
2 tl leivinjauhetta
1,5 dl mantelijauhoa
3 rkl vehnäleseitä
1 rkl seesaminsiemeniä
150 g juustoraastetta


Vatkaa kananmunat. Lisää yogurtti tai rahka. Yhdistä kuivat aineet ja lisää muna-rahkan sekaan. Lisää lopuksi juustoraaste. Laita vasta sen jälkeen uuni lämpeämään. Tee pellille 4-5 pyöreää kakkaraa ja anna kohota sen aikaa kun uuni lämpeää. Paista 225 asteessa uunissa kauniin ruskeiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti