sunnuntai 13. maaliskuuta 2011

SUNNUNTAI KARPPIHERKKU

SUKLAATUOREJUUSTOKAKKU oma versio tästä




POHJA:
100g voita
60g tummaa suklaata (70%)
3rkl Vita D´or- pähkinävoita (Lidl:stä)
4dl seuraavia aineita mieltymyksen mukaan:
esim. 0,5dl vehnänesettä, 1dl pellavansiemen-
rouhetta, 1dl jauhettuja pähkinöitä/manteleita ja loput erilaisia
siemeniä

TÄYTE:
300g philadelphia-tuorejuustoa
2dl kermaa
2 kananmunaa
vanilijaesanssia
makeutusliuosta
4 liivatelehteä
tilkka kuumaa kahvia


Sulata kattilassa voi. Ota kattila pois liedeltä ja lisää pähkinävoi ja paloittele suklaa sekaan. Sekoittele kunnes seos on täysin sulannut. Lisää siemenjauhoseos joukkoon ja sekoita.
Painele pohjataikina irtopohjavuokaan ( 24 cm) ja laita jääkaappiin odottelemaan.

Laita liivatelehdet turpoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma ja valkuaiset erikulhoissa, sekoita keltuaiset tuorejuustoon. Yhdistä tuorejuustoon kerma ja valkuaiset. Mausta vanilijaesanssilla (tarvittaessa vanilijasokerilla) ja makeutusaineella mieleiseksesi. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne kuumaan kahviin. Lisää kahviliivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseokseen kokoajan sekoittaen. Kaada tuorejuustotäyte pohjan päälle ja laita kakku takaisin jääkaappiin vähintään 4tunniksi, mieluiten yön yli. Koristele pähkinöin ja suklaarouheella mieleiseksi.


tossa suklaassa oli vähiten hiilareita, mitä löysin
Röpöläisen reunan sain aikaiseksi, kun laitoin irtopohjavuoan sisään leivinpaperin ja kakkuaineet siihen päälle. Paperi irtoaa hyvin hyytyneestäkakusta, näin säilyy myös vuoka puhtaana, kätsää ;)


Nyt vaan toivotaan, että tää on HYVÄÄ!!!! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti