perjantai 8. huhtikuuta 2011

LASTEN KANSSA TEHTYÄ

Kaipa sitä pääsiäistä saa alkaa laittamaan, onhan se jo ihan kohta? Meillä on rairuohot kivasti kasvaneet marikulhoihin ja pieneen aaltovaasiin. Tipuset ym. pääsiäiskoristeet vois kaivaa vintin kätköistä, vaikka viikonlopun aikana.

Tein eilen pipareita, mitä ajattelin myöhemmin koristella värjätyillä pikeereillä. En ole aikaisemmin pikeerillä koristellutkaan, no kerta se on ekakin. Pakko tehdä se vaan silloin, kun lapset on hoidossa, koska on kuulemma aika sotkuista puuhaa ;)
Tänään tehtiin pipareille ihan perinteisiä koristeluja sokerikuorrutteella ja suklaa- ja sokerirakeilla.
Laitan sitten omat versiot myöhemmin, jos niitä kehtaa julkaista ;)

Fantasiapikkuleivät

2 1/2 dl sokeria
1 3/4 dl voita tai margariinia, pehmennettynä
1 kananmuna
1/2 dl kuohukermaa
1 tl vanilliinisokeria
1 tl manteliaromia (laitoin hivenen vaniljaa, kun ei ollut manteliaromia)
7 1/2 dl vehnäjauhoja (6 dl vehnäjauhoja ja yöksi taikina jääkaappiin)
1 1/2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa (ohjeessa oli 1/2 tl, mutta laitoin vain ripauksen)

1. Vatkaa sokeri, voi, muna, kerma, vanilliinisokeri ja manteliaromi vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi.
2. Lisää n.6 dl jauhoihin leivinjauhe ja suola. Lisää seos taikinaan. Lisää jauhoja, kunnes taikina on sopivaa. Sekoita taikina pehmeäksi taikinaksi.
3. Peitä kulho ja anna olla jääkaapissa 1-2 tuntia tai kunnes taikina on kovettunut.
4. Kaaviloi taikina 1/2 cm paksuiseksi levyksi ja ota muotilla kuvioita. Ripottele päälle halutessasi hienoa sokeria (jätin pois). Paista pikkuleipiä 4-6 minuuttia 200 asteessa, kunnes niiden reunat ovat vaalean kullanruskeat. Anna jäähtyä ja koristele haluamallasi tavalla. 

Taikinasta tulee noin 65 pikkuleipää.

HUOMIO!
Olen muuttanut itse taikinan tekoa sen verran, että laitan vehnäjauhoja  6 dl ja pehmeän taikinan laitan yöksi jääkaappiin kovettumaan. Seuraavana päivänä otan osan taikinasta kaulittavaksi ja loput pidän jääkaapissa. Taikina on silloin vähemmän murenevaa, varsinkin kun jauhoja lisääntyy taikinaan kaulinnan yhteydessä muutenkin.

resepti lainattu mansikkamäki-blogista. 


Ei ollut sopivia muotteja, joten säästösyistä tein itse. Huomattavasti helpompaa muoteilla, mutta  menee nyt näinkin. Hahmottelin vapaalla kädellä pääsiäisaiheisia kuvia pahville ja päällystin foliolla,(jos käytän näitä vielä uudestaan). Sitten vaan pahvimuotti taikinan päälle ja jollakin veitsellä (itsekäytin marsipaaniveistä) leikataan tai painetaan ääriviivat. Pellillä saa piparin reunat helposti paineltua siististi. 

Vinkki: leikkaa leivinpaperi ihan pellin kokoiseksi, että pipareista tulee tasaiset.





Aino malttaa jo keskittyä siihen koristeluun... Tai no pupulla oli ainakin jossakin kohtaa silmät ja suu ;)

Eela keskittyi koristeiden ja pipareiden maisteluun nam nam..



Nyt välipalaa ja kahlaan läpi T:n äidiltä saadut lehdet, aah...

puolukkarahka on vaan parasta!!!

Hei, se olis viikonloppu!!!! JEE!!!! Ja lapsetkin jo terveitä ja pirteitä, JIPIII!!!!


kuva

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti