perjantai 11. helmikuuta 2011

kaljaa kakussa

Huomenna lähdössä siskon miehen synttäreitä juhlimaan ja sinne lupauduin tehdä kakun. Tässä reseptiä, suosittelen kokeilemaan!!!!


Guinness-suklaakakku


2 1/2 dl Guinnessia
200 g voita

2 1/2 dl tummaa kaakaojauhetta
4 1/2 dl sokeria

1 1/2 dl creme fraichea
2 munaa
1 rkl vaniljauutetta/vaniljasokeria (ite käytin jälkimmästä)

4 dl vehnäjauhoja
2 1/2 tl ruokasoodaa

kuorrutus:
200 g maustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
2 1/2 dl tomusokeria
1 dl kuohu- tai vispikermaa


Mittaa kattilaan olut ja voi. Hämmennä miedolla lämmöllä kunnes voi on sulanut. Lisää sen jälkeen kaakaojauhe ja sokeri ja sekoita kunnes ainekset ovat sulaneet ihanaksi sileäksi, tummaksi seokseksi. Ota pois liedeltä.

Vatkaa kevyesti keskenään creme fraiche, munat ja vaniljauute. Sekoita olut-voi-kaakaoseokseen.
Sekoita keskenään vehnäjauhot ja sooda ja lisää nekin sen jälkeen taikinaan.

Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun ja voideltuun irtopohjakakkuvuokaan. Paista 180-asteisessa uunissa n. 40-60 minuuttia. Varo paistamasta kakkua liian kuivaksi, se on herkullisinta hieman kosteana. Halutessasi voit hiukan kostuttaa paistettua kakkua yli jääneellä oluella.

Kun kakku on jäähtynyt (tähän voi mennä kauankin, koska se on melko tiivis ja painava..) valmista kuorrutus. Sekoita keskenään tuorejuusto ja tomusokeri kevyesti vatkaten. Lisää joukkoon kerma. Levitä kuorrute kakun päälle Guinness-tuopin vaahtoa matkien.
Tämäkin, kuten kaikki suklaakakut, on mielestäni parhaimmillaan vetäydyttyään ainakin muutamia tunteja tai yön yli. (resepti ja ohjeet lainattu voisilmäpeliä-blogista)



Kuvat viimeisestä työvaiheesta. Tein kuorrutteen
puoltoista kertaisena, kun se on vaan niin parasta!!




 <3 kitchen aid, ihan ykkönen!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti