MACARON I, ITALIALAINEN MARENKI
Perustuu Not So Humble Pie -blogin ohjeeseen
150g mantelijauhoa
150g tomusokeria
120g valkuaista (vanhennutettu vähintään 1 vrk jääkapissa)
185g hienoa sokeria
50g vettä
(pasta- tai tomuväriä)
- Mittaa siivilöity mantelijauho ja tomusokeri kulhoon ja siirrä odottamaan.
- Mittaa valkuaisista 60g toiseen kulhoon (=yleiskoneen, jos sellaista käytät) ja mittaa vierelle myös 35g hienoa sokeria odottamaan.
- Jätä loput 60g valkuaista odottamaan vuoroaan.
- Mittaa 150g hienoa sokeria ja 50g vettä kattilaan ja kuumenna hämmentämättä keskilämmöllä. Anna poreilla ja pidä liemen lämpötilaa silmällä (tähtäät 110°C lämpötilaan).
- Vatkaa valkuaisia ja kun ne alkavat muodostaa kevyttä vaahtoa, lisää 35g hienoa sokeria vähän kerrallaan ja vatkaa vaahtoa kunnes se vatkaimia nostettaessa muodostaa alaspäin taipuvia huippuja (soft peaks).
- Kun sokeriliemi kattilassasi saavuttaa 110°C:n lämpötilan kaada sokeriliemi ohuena nauhana valkuaisvaahdon joukkoon koko ajan edelleen vatkaten. Vatkaa seosta kunnes se on jäähtynyt, reilut 5 min.
- Sekoita jäljelle jääneet 60g valkuaisia tomusokeri-mantelijauhoseokseen ja lisää mahdollinen väri.
- Sekoita jäähtynyt marenkivaahto joukkoon kääntelemällä nopeasti ja mahdollisimman vähin liikkein. Taikina on valmis kun nostaessasi nuolijaa taikina valuu siitä paksuna nauhana. (Mitä enemmän sekoitat, sitä ohuemmaksi taikina muuttuu.)
- Siirrä taikina pursotinpussiin ja pursota leivinpaperilla peitetylle pellille haluamasi kokoisia taikinaympyröitä (esim. n. 3 cm halkaisijaltaan). Pursotettuasi pellillisen kopauta peltiä kevyesti muutaman kerran pöytäpintaa vasten.
- Anna taikinan levätä 15-30 min ennen paistamista.
- Paista 160°C:ssa n. 14 min.
- Jäähdytä kuoret täysin ennen täyttämistä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti